Selgunud on Noorteparlamendi delegaadid ja komisjonid

18. november 2014

14.novembril lõppes Noorteparlamendi delegaatide kandideerimine. Kokku kandideeris Noorteparlamendi delegaadiks 129 noort, kellest valiti välja 101 delegaati. Noorteparlamendis on esindatud kõik viisteist maakonda, kus viiakse läbi ka avalike foorumeid. Seeläbi on võimalik kõikidel noortel (vanuses 13.-26), ka neil, kes valituks ei osutunud, panustada Noorteparlamenti.

Kõik, kes kandideerisid Noorteparlamenti, said paralleelselt esitada ka oma ideid seoses komisjonidega, mis Noorteparlamendis moodustatakse. Noorteparlamendis moodustatakse järgmised komisjonid: kultuurikomisjon, sotsiaalkomisjon, väliskomisjon ja Euroopa Liidu asjade komisjon, majanduskomisjon ja õiguskomisjon. Et väliskomisjon ja Euroopa Liidu asjade komisjon tegutsevad üpriski sarnastel teemadel, otsustati need kaks komisjoni omavahel liita ning moodustada üks komisjon.

Noorteparlamendi delegaate aitasid kandidaatide seast välja valida MTÜ Lastekaitse Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ning Eesti Noorteühenduste Liit. Lähiajal lisatakse kõik valitus osutunud kandidaadid ka vastava piirkonna juurde, mille delegaadid ja esindajad nad Noorteparlamendis on.

 

Tagasi